Week 8: Nu al een succesvol traject van DHLS in Oost-Groningen

 

De dag begint als elk ander; rugbytraining in de ochtend en in de middag een workshop. De laatste week is nu echt aangebroken. De rugbytraining is specifiek gericht op de eindwedstrijd van komende woensdag. Dan stappen we voor het laatst met z’n allen in de bus naar Groningen, voor een sportieve afsluiting tegen Rugby Club Groningen, gevolgd door een gezamenlijke barbecue.

Ed geeft een workshop agressieregulatie en dag wordt afgesloten met een mooie mijlpaal voor een groot deel van de groep. Vijf deelnemers zetten hun handtekening onder een arbeidscontract; twee gaan aan de slag via TDC Enschede, één via Olympia, één via VEDAFLEX en één via Task & Turn.

Dinsdag brengt een heel andere sfeer met zich mee. Onder leiding van Dirk wordt de laatste teamtraining afgewerkt. Woensdag is het laatste piekmoment op het veld, wanneer we de mannen in actie kunnen zien tegen Rugby Club Groningen. Dinsdagmiddag is het tijd voor de eindevaluatie en wordt er aandacht besteed aan het leven na De Harde Leerschool, de zogenaamde nazorg en het gedrag op de werkvloer. De laatste loodjes wegen het zwaarst, maar het is ook een mooi begin van een nieuwe toekomst.