Wethouder yvonne van delft bezoekt de harde leerschool in leiden

De tweede week van het Harde Leerschool traject in Leiden ging van start op dinsdag 28 januari. Na een gezamenlijk ontbijt en een algemeen welkom door projectleider Ron, kleedden de kandidaten zich om voor een technische veldtraining. In de stromende regen werd met moeite een stuk grasveld gevonden dat niet onder water stond. Op deze paar vierkante meters werd onder leiding van trainers Dirk en Duncan verder gebouwd aan de rugbyskills van de groep. Het middagprogramma begon met een interessante uitleg over de ‘Piramide van Maslow’. Verder werden er in onderling overleg afspraken gemaakt over de geldende groepsnormen en -waarden. Tot slot werd er stilgestaan bij de cv’s van de deelnemers.

Op woensdag werd de Leidse lichting bezocht door wethouder Yvonne van Delft (werk, Inkomen, economie en cultuur). Yvonne is oud-international en speelde in haar jongere jaren voor rugby club DIOK. Tijdens het collectieve ontbijt bleek dat haar passie voor de sport nog altijd niet verdwenen is. Vol enthousiasme vertelde ze de deelnemers over hetgeen rugby voor haar betekent en wat de sport haar allemaal heeft gebracht. Na het ontbijt betrad wethouder van Delft samen met de kandidatengroep en Cees Ahsmann (voorzitter van rugby club DIOK) het rugbyveld voor een uitdagende training. Onder toeziend oog van Simone en Esther van het Veiligheidshuis bleek overduidelijk dat Yvonne het rugbyspel nog altijd in de vingers heeft. Na de lunch was het business as usual en brachten de deelnemers in kleine groepjes een oriënterend bezoek aan diverse bedrijven uit de regio.

De volgende ochtend kregen de deelnemers de opdracht om hun ervaringen, opgedaan tijdens de bedrijfsbezoeken van de dag daarvoor, met elkaar te delen. In de evaluatiegesprekken werd onder meer aandacht besteed aan de persoonlijke mogelijkheden die de kandidaten bij deze bedrijven zien weggelegd. De ochtend stond verder in het teken van een potje touch rugby. ’s Middags werd er onder leiding van Dirk en Ron succesvol gestart met het Op Eigen Kracht programma. “Al met al een mooie week met een enthousiaste groep […]. We kijken uit naar de volgende” aldus projectleider Ron.